Δύο Έλληνες ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακάλυψαν μηχανισμό που δίνει νέες ελπίδες πρόληψης του καρκίνου. Πόσο κοντά βρισκόμαστε αλήθεια στην αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας; – Του συνάδελφου Σαράντου Φιλιππόπουλου

Ένα νέο μηχανισμό, ο οποίος ενδέχεται να προστατεύει από τη δημιουργία καρκίνου, ανακάλυψαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η επιστημονική μελέτη πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο του Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δρ Γεωργίου Ζάχου, με πρώτη συγγραφέα τη Δρ Ελένη Πετσαλάκη.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://health.in.gr/news/scienceprogress/article/?aid=1500099445

Οι συνεχείς προσπάθειες των ερευνητών παγκοσμίως για την αποτελεσματική και οριστική αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας του δυτικού, κυρίως, κόσμου ακόμα δεν έχουν επίσημα τελεσφορήσει. Ωστόσο, προσωπικά έχω την αίσθηση ότι οι έρευνες αυτές μπλοκάρονται από τα τεράστια συμφέροντα των φαρμακευτικών και άλλων παγκόσμιων πολυεθνικών εταιρειών. Αν και ακούγεται σαν μία θεωρία συνωμοσίας, δεν είναι δα και η πρώτη φορά που τα παγκόσμια trust στον τομέα της υγείας θα έχουν αδιαφορήσει για τους θανάτους εκατομμυρίων ανθρώπων, αποκρύπτοντας σημαντικές πληροφορίες και καινοτόμες έρευνες που θα μπορούσαν να τους είχαν σώσει (π.χ. βλ. την περίπτωση των καπνοβιομηχανιών και της απόκρυψης επί δεκαετίες του εθισμού και των συνεπειών του τσιγάρου στην υγεία). Προσωπικά μου φαίνεται αδιανόητο οι επιστήμονες να έχουν αποκρυπτογραφήσει πλέον το dna του ανθρώπου και ακόμα να μην υπάρχει αποτελεσματική πρόληψη ή θεραπεία εναντίον του καρκίνου.

Πηγή: health.in.gr