Επιστολή – απάντηση του συνάδελφου Χαράλαμπου Δελαγραμμάτικα σε πρόσφατο αναληθές δημοσίευμα

Συνάδελφοι,
Με μεγάλη έκπληξη ενημερώθηκα ότι ο κος Μανώλης Βασιλάκης σε πρόσφατη ανάρτησή του στο διαδίκτυο αφήνει υπόνοιες για την παραίτησή μου από τη θέση του ταμία του ΣΥΙΛΤΕ και από την αντίστοιχη θεσμική θέση του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.
Κατ’αρχάς, πιστεύω ότι οι στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας επιτάσσουν πριν την αναφορά σε γεγονότα που δε γνωρίζει κάποιος, την πληροφόρησή τους από το ίδιο το πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται. Δυστυχώς, ο κος Βασιλάκης αγνοεί αυτούς τους κανόνες και πράττει με εμφανώς αντιδεοντολογικό τρόπο.
Απαντώντας στο δημοσίευμα που κάνει αναφορά στο πρόσωπό μου και για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους μια και καλή, να σας ενημερώσω συνάδελφοι ότι πράγματι υπηρέτησα στη θέση του ταμία του ΣΥΙΛΤΕ κατά το παρελθόν και μετά την παραίτησή μου, καθώς έκρινα ότι δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της θέσης ελλείψει χρόνου λόγω της ταυτόχρονης εργασίας μου, συνέχισα να συμμετέχω στο Δ.Σ. του συλλόγου μας, ενώ αντίστοιχα δεν είχα ποτέ ανάλογο αξίωμα στην Ιονική Ενότητα. H συνεργασία και παρουσία μου στο ΣΥΙΛΤΕ αποτέλεσε μία περήφανη περίοδος της ζωής μου, αφού σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία για τους εργαζομένους της Ιονικής, ο σύλλογός μας στήριξε εκατοντάδες συναδέλφους και καταφέραμε με αξιοπρέπεια, αγώνες και σθεναρή στάση να προασπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας.
Πάντοτε περιέβαλα και συνεχίζω να περιβάλλω με εμπιστοσύνη και εκτίμηση τις διοικήσεις του ΣΥΙΛΤΕ και της Ιονικής Ενότητας που είναι πράγματι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσπάθεια που καταβάλλουν και την αποτελεσματική δράση των συλλόγων όλων των Ιονικάριων. Όλοι οφείλουμε να συνδράμουμε τις προσπάθειες των συλλόγων της Ιονικής και ελπίζω μερικοί να αφήσουν πίσω τις ξεπερασμένες πρακτικές διχόνοιας που πλήττουν την ενότητα και τους σκοπούς της ιονικής οικογένειας.
Όσο για τον κο Βασιλάκη, τον καλώ στο εξής να φροντίζει προηγουμένως να πληροφορείται τα πραγματικά γεγονότα και στη συνέχεια να προχωρά σε δημοσιεύσεις και ειδικότερα αναφορικά με το άτομό μου, του διαμηνύω ότι δεν του επιτρέπω να αναφέρεται στο άτομό μου.

Χαράλαμπος Δελαγραμμάτικας