Ενημέρωση προς τους συναδέλφους οι οποίοι δεν έχουν ακόμη πιστωθεί τα νοσήλια για τα οποία είχαν υποβάλει δικαιολογητικά δαπανών στο ΤΑΑΠΤΠΓΑ που είχαν πραγματοποιήσει πριν την 14/11/2012 και η εξόφλησή τους θα γίνει από τον ΕΟΠΥΥ

  • Συνάδελφοι, σας γνωρίζουμε ότι ο μεγάλος όγκος των νοσηλίων πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τον ΕΟΠΥΥ πριν από λίγους μήνες. Παρ’ όλα αυτά, ένα ποσό της τάξεως των 1.200.000€ περίπου παραμένει ακόμα ανεξόφλητο από τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή κάποιοι χιλιάδες συνάδελφοί μας δεν πιστώθηκαν τα νοσήλιά τους παρότι είχε ολοκληρωθεί η επεξεργασία των δικαιολογητικών από το ΤΑΑΠΤΠΓΑ και έχουν ασφαλώς παραδοθεί προς πίστωση στον ΕΟΠΥΥ μαζί με τα δικαιολογητικά για τα νοσήλια που ήδη πιστώθηκαν.

    Επ’ αυτών των ανεξόφλητων νοσηλίων δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση για το πότε θα γίνει η πίστωσή τους. Εμείς παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα σας ενημερώσουμε. Ήδη ο ΕΟΠΥΥ έχει λάβει σημαντική χρηματοδότηση (270 εκατ. ευρώ) και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα εξοφλήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα και τις οφειλές του προς τους δικαιούχους.

  • Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι τα δικαιολογητικά των ασφαλισμένων συναδέλφων που καταστράφηκαν στην πυρκαϊά του 2012 και εν συνεχεία οι ασφαλισμένοι προσκόμισαν επικυρωμένα αντίγραφά τους, έχει επίσης ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους και έχουν αποσταλεί προς εξόφληση στον ΕΟΠΥΥ.

  • Υπάρχει βέβαια και μία κατηγορία ασφαλισμένων οι οποίοι υπέβαλαν δικαιολογητικά δαπανών υγείας που είχαν πραγματοποιηθεί μετά την 14/11/2012 και ενώ το ΤΑΑΠΤΠΓΑ τα είχε δεχθεί προς διεκπεραίωση, αυτό δεν έγινε αποδεκτό εν τέλει από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτά τα αιτήματα, τα οποία βέβαια δεν ξεπερνούν σε αριθμό τα 100 με 200, εστάλησαν στην υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ στην Ελευσίνα προς εκκαθάριση σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και όρους του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς τους ασφαλισμένους να πιστωθούν σε ανύποπτα χρονικά διαστήματα στον λογαριασμό τους από τον ΕΟΠΥΥ. 

    Πολλοί όμως που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις δεν πιστώθηκαν και τα δικαιολογητικά τους με τις όποιες παρατηρήσεις για παραλήψεις, μερικά βρίσκονται στον ΕΟΠΥΥ στην Ελευσίνα και άλλα έχουν αποσταλεί στο ΤΑΑΠΤΠΓΑ. Επομένως, αν κάποιοι από εσάς ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία και δεν έχετε πιστωθεί ακόμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε κατ΄αρχάς με τον ΕΟΠΥΥ Ελευσίνας στα τηλέφωνα 210-5565515 ή 210-5565502 ή 210-5565510 (έχοντας στη διάθεσή σας τον αριθμό μητρώου του βιβλιαρίου υγείας σας) προκειμένου να διαπιστώσετε την τύχη των δαπανών σας. Αν ενημερωθείτε ότι τα δικαιολογητικά σας βρίσκονται στο ΤΑΜΕΙΟ μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 210-3641619 για να λάβετε πληροφορίες για την εκκρεμότητα των αιτημάτων σας.

    Επαναλαμβάνουμε, αυτά ισχύουν μόνο για την κατηγορία που προαναφέραμε, δηλαδή δαπάνες μετά την 14/11/2012.

Συνάδελφοι, η Ιονική Ενότητα παρακολουθεί πάντοτε στενά όλες τις υποθέσεις που αφορούν την ασφάλιση της υγείας σας και βέβαια θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη.