Υπόθεση οικοπέδου Κινέτας: Η αλήθεια ενάντια στο ψέμα και τη δολοπλοκία

Τη συνδικαλιστική ηθική και πρακτική του κου Κολλάτου, την έχουμε σχολιάσει επανειλημμένως και κυρίως την έχει κρίνει αρνητικά και η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων. Δε θα σας απασχολήσουμε αυτήν τη φορά με τη διαφορά νοοτροπίας, εμπειρίας και αποτελεσματικότητας που διακρίνει τα στελέχη του συλλόγου μας σε σχέση με τον κύριο αυτόν και τους συνεργάτες του που αποδίδουν μόνοι τους στους εαυτούς τους τον τιμητικό τίτλο του συνδικαλιστή, καθόσον όλα αυτά σας είναι γνωστά. Ωστόσο, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για την αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική (οποία έκπληξις!) συμπεριφορά του που πηγάζει από την αδυναμία του να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στην ευθύνη που έχει αναλάβει στο Σύλλογο Συνταξιούχων και που σύντομα θα φροντίσουμε όλοι μαζί να του την αφαιρέσουμε. Ο κος Κολλάτος, τώρα που νιώθει να “πνίγεται” υπό το βάρος των συνεχιζόμενων αποτυχιών του που δεν μπορεί να διαχειριστεί, προσπαθεί να γαντζωθεί από οπουδήποτε, με αποτέλεσμα να ξεπέφτει ακόμα περισσότερο στα μάτια των συναδέλφων…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλοπρόσαλλης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, είναι η στήριξή του σε τρίτο μέρος που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη πρωτίστως με τους αγοραστές του οικοπέδου του Συλλόγου Εργαζόμενων Ιονικής στην Κινέτα που πωλήθηκε πριν από 5 χρόνια και δευτερευόντως για τυπικούς λόγους και με το Σύλλογο Εργαζομένων της Ιονικής που ήταν ο πωλητής σε αυτήν τη διαδικασία που εκτελέστηκε με απόλυτη διαφάνεια. Με λίγα λόγια, όπου γάμος και χαρά, ο κος Κολλάτος πρώτος…

Όλη η αλήθεια για το ιστορικό της διαμάχης

Οι ανακρίβειες και οι αναλήθειες αποτελούν καθημερινή ενασχόληση του κου Κολλάτου και δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό σε αυτήν την περίπτωση… Ας ξετυλίξουμε λοιπόν το κουβάρι αυτής της υπόθεσης, γνωστοποιώντας σας το πλήρες ιστορικό, συμπληρωμένο από τα “μικρά κενά” και τις “λεπτομέρειες” που παραλείπει να αναφέρει στα δημοσιεύματά του – και που βέβαια αποτελούν την ουσία της υπόθεσης.

Από τις αρχές του 2010 ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ιονικής βρισκόταν σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και έλαβε την απόφαση να εκκινήσει ανοιχτή διαδικασία πώλησης του οικοπέδου που είχε στην ιδιοκτησία του στην Κινέτα Αττικής, δημοσιοποιώντας την πρόθεσή του στις εφημερίδες “Τα Νέα”, “Ελεύθερος Τύπος”, “Χρυσή Ευκαιρία”, ενώ παράλληλα ανάρτησε και σχετική προκήρυξη στην ιστοσελίδα του. Στην πρώτη διαδικασία ο πλειοδότης είχε προσφέρει ένα σημαντικό ποσό για την αγορά του οικοπέδου, η οποία δεν είχε κριθεί ικανοποιητική από το Δ.Σ. του ΣΥΙΛΤΕ.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο σύλλογός μας είχε φροντίσει, όπως πάντα, να κινηθεί με τρόπο που να εξασφαλίζει απόλυτα το αδιάβλητο της διαδικασίας, σεβόμενος τη σταθερή επιθυμία των συναδέλφων για ακεραιότητα των αγοραπωλησιών δημόσιου χαρακτήρα. Προς υλοποίηση αυτής της βούλησης, o Σύλλογος Εργαζομένων αιτήθηκε τον επίσημο προσδιορισμό της αξίας του οικοπέδου εκείνη την περίοδο τόσο από την Εταιρεία Αστικών Ακινήτων της Τράπεζας όσο και από μία ακόμα ιδιωτική εταιρεία. Αμφότερες οι εκτιμήσεις προσδιόρισαν την αξία του σε 800.000-850.000 ευρώ.

Την περίοδο εκείνη είχαν την αφετηρία τους και οι συντονισμένες προσπάθειες για την ακύρωση της διαδικασίας που έγιναν από διάφορους “καλοθελητές” που δήθεν κόπτονται για το συμφέρον των συναδέλφων, ενώ στην πραγματικότητα η μόνη τους επιδίωξη ήταν να αφαιρέσουν την οικονομική αυτοτέλεια από το σύλλογό μας, το μοναδικό θεματοφύλακα των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Ιονικάριων που συνεχίζει απτόητος να βάζει τροχοπέδη στα σχέδια εργασιακής και ασφαλιστικής εξόντωσης των συναδέλφων της Ιονικής.

Αρχικά, λάβαμε εξώδικο στο οποίο εκφραζόταν η διαφωνία για την πώληση του οικοπέδου τόσο από το σύλλογο του κου Γκιάτη όσο και από το Σύλλογο Συνταξιούχων με επικεφαλής τότε τους κκ Ντίνο και Βέργο. Επιπλέον, το γεγονός που πράγματι αναδεικνύει με σαφήνεια τα παρασκηνιακά παιχνίδια που εκτυλίχθηκαν και την πραγματική σκοπιμότητα εκείνων που μας είχαν αποστείλει τα εξώδικα, είναι ότι η Εταιρεία Αστικών Ακινήτων της Τράπεζας, χωρίς εμείς να έχουμε καταθέσει σχετικό αίτημα, απέστειλε με αυθαίρετο και άκρως προβοκατόρικο τρόπο νέα εκτίμηση που ανέβασε την αξία του οικοπέδου στο 1.130.000 ευρώ, με σκοπό προφανώς να αποτρέψει την πώλησή του. Η νέα εκτίμηση μάλιστα έφερε την υπογραφή των ίδιων λειτουργών που είχαν διενεργήσει την πρώτη, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι η δεύτερη εκτίμηση έγινε μετά από περίπου 1 χρόνο, όταν, όπως όλοι γνωρίζετε, οι τιμές των ακινήτων όσο εξελισσόταν και βάθαινε η κρίση, είχαν αρχίσει να παίρνουν τον κατήφορο…

Μετά από αυτήν την ωμή παρέμβαση της τράπεζας για να οδηγηθεί ο σύλλογός μας σε οικονομικό αδιέξοδο, προσφύγαμε στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, του οποίου η εκτίμηση ήταν ταυτόσημη (800.000-850.000 ευρώ) με τις αρχικές εκτιμήσεις της Εταιρείας Αστικών Ακινήτων και της ιδιωτικής εταιρείας. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο σύλλογός μας προχώρησε στην πώληση του οικοπέδου αποδεχόμενος την υψηλότερη προσφορά που ανερχόταν σε 820.000 ευρώ.

Ερχόμενοι στο σήμερα, πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση της καθόλα νόμιμης και αδιάβλητης αγοραπωλησίας, εμφανίστηκε ο αντίδικος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης συνορεύοντος με το πωληθέν οικόπεδο, υποβάλλοντας μήνυση και αγωγή εναντίον των διαδικασιών των συμβολαίων και των διαδικασιών κατάτμησης. Ωστόσο, να προσθέσουμε ότι όταν πουλήσαμε το οικόπεδο, ο σημερινός αντίδικος είχε αφομοιώσει 30 τ.μ. από πράξεις εφαρμογής που ποτέ δεν κοινοποιήθηκαν στο σύλλογο.

Ο κος Κολλάτος, όπου γάμος και χαρά πάντα πρώτος, από κοινού με τους συνεργάτες του κκ Βέργο, Καραδελή, Γκλαβοπούλου, Αναγνωστάκη και Προκόπη, βρήκαν την ευκαιρία να αναμιχθούν σε μία υπόθεση του παρελθόντος, την οποία δε διαχειρίστηκαν οι ίδιοι, δεν έχουν καμία γνώση της και δεν τους επηρεάζει με κανένα τρόπο και έσπευσαν να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αντιδίκων. Η απόφασή τους να σύρουν το Σύλλογο Συνταξιούχων σε αυτήν την υπόθεση ουσιαστικά έγινε με απόλυτα αυθαίρετο τρόπο αφού δε δικαιολογήθηκε ποτέ από καμία γνωμοδότηση νομικού που να αναλύει το έννομο συμφέρον του συλλόγου να παρέμβει, αφού πράγματι δεν υπήρχε τέτοιο, ενώ παράλληλα δεν ελήφθη ποτέ καμία σχετική απόφαση από το Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων.

Μάλιστα, γνωρίζοντας και το κατακριτέο περιεχόμενο της πράξης τους, δεν είχαν το σθένος να υπερασπιστούν δημοσίως την αυθαίρετη επιλογή τους, προσπαθώντας να παρουσιάσουν σε σχετικά δημοσιεύματά τους ότι τρόπον τινά “υποχρεώθηκαν” να ταυτιστούν με τον αντίδικο και να στραφούν εναντίον του συλλόγου μας και του αγοραστή του οικοπέδου. Δεν έπεισαν κανέναν…

Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται!

Πράγματι, για θέματα κατατμήσεων στη διαδικασία των συμβολαιογραφικών πράξεων, ο εισαγγελέας παραπέμπει επτά άτομα με κλητήριο θέσπισμα για εκδίκαση της υπόθεσης στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 8 Σεπτεμβρίου 2016. Σε μία από τις έξι πράξεις παραπομπής συμπεριλαμβάνονται οι συνάδελφοι Σαράντος Φιλιππόπουλος (τότε Πρόεδρος του ΣΥΙΛΤΕ) και Φάνης Κυριόπουλος (τότε γεν. Γραμματέας του ΣΥΙΛΤΕ). Οι κκ Κολλάτος, Βέργος, Γκλαβοπούλου, Καραδελή, Αναγνωστάκης και Προκόπης δημοσίευσαν στην εφημερίδα του Συλλόγου Συνταξιούχων, στην ιστοσελίδα τους, αλλά και σε site, ένα κείμενο με τον τίτλο “ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ”, ενώ σημειωτέον κανένας συνάδελφος δεν παραπέμπεται ως μέλος της Ιονικής Ενότητας και επιμελώς δεν αναφέρεται ότι η παραπομπή είναι στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Για αυτά τα ζητήματα το επόμενο διάστημα οι συνάδελφοί μας επιφυλάσσονται για την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών κατά όλης αυτής της ομάδας που προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή τους.

Αυτή η υπόθεση σύντομα θα εξελιχθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων και γνωρίζοντας τον καθόλα νόμιμο τρόπο που ενεργήσαμε, είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθούμε απόλυτα. Επιπλέον, απαντάμε και στους αυτόκλητους δήθεν υπερασπιστές των συμφερόντων των Ιονικάριων που στην πραγματικότητα βρίσκονται στο περιθώριο της ιονικής οικογένειας, ότι έπειτα από την πάροδο της πενταετίας που μεσολάβησε από την πώληση του οικοπέδου, όλοι οι συνάδελφοι έχουν πειστεί απόλυτα ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας με ένα τόσο υψηλό τίμημα πέρα από κάθε προσδοκία μας, υπήρξε μία μεγάλη επιτυχία του ΣΥΙΛΤΕ που ωφέλησε τα μέγιστα όλους τους συναδέλφους. Η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο που ο σύλλογός μας με τους 300 ηρωικούς συναδέλφους είχε εξαντληθεί οικονομικά από τους πολυετείς δικαστικούς αγώνες και τις μεγάλες νίκες σε βάρος της τράπεζας, δίνοντάς μας τα απαραίτητα οικονομικά εφόδια για να συνεχίσουμε απτόητοι να στηρίζουμε τους συναδέλφους ακολουθώντας το μονοπάτι των μεγάλων επιτυχιών.

Παράλληλα, αυτήν την πενταετία μεσολάβησε η όξυνση της κρίσης που το 2011 βρισκόταν στις απαρχές της, με αποτέλεσμα να απομειωθεί σε σημαντικό βαθμό η αξία του οικοπέδου. Σήμερα, προκαλούμε οποιονδήποτε να εξετάσει πωλήσεις σε ανάλογη θέση και με αντίστοιχη επιφάνεια οικοπέδου. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν ξεπερνούν τις 100-150.000 ευρώ, γεγονός που καθιστά ιδιαιτέρως προνοητική και επιτυχημένη την απόφασή μας.

Ατυχής έμπνευση η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σύγκρισης

Ουσιαστικά, αυτή η υπόθεση είναι ενδεικτική της συνδικαλιστικής πρακτικής και ηθικής που υπηρετεί ο κος Κολλάτος και οι συν αυτώ. Επειδή πάντα οι πωλήσεις που διενεργούνται από νομικά πρόσωπα -πόσο μάλλον από ένα συνδικαλιστικό σωματείο- περιβάλλονται από ένα πέπλο καχυποψίας, προσπαθούν σήμερα να εκμεταλλευτούν αυτήν την ατμόσφαιρα και να δημιουργήσουν πρόβλημα σε μία διένεξη στην οποία καμία ουσιαστική ανάμιξη δεν έχει ο σύλλογός μας και αφορά τον αγοραστή του οικοπέδου και τον αντίδικό του που έχει εφαπτόμενο οικόπεδο.

Ας μας απαντήσει λοιπόν ο κος Κολλάτος, τι προσπαθεί να κερδίσει εμπλέκοντας το Σύλλογο Συνταξιούχων σε αυτήν τη δικαστική διαμάχη; Ποια είναι τα κίνητρά του, πέραν της γνωστής του συμπεριφοράς; Επιθυμεί την ακύρωση της αγοραπωλησίας και την επιστροφή των χρημάτων από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων, ώστε να πληγώσει ανεπανόρθωτα τον ιστορικό σύλλογο που αποτελεί ζωτικό κομμάτι και υπερασπιστή των εν ενεργεία συναδέλφων μας; Αυτό θα πει “συναδελφική συμπεριφορά”…

Προσπαθεί ο κος Κολλάτος ουσιαστικά να ρίξει λάσπη σε μία απολύτως καθαρή και ακέραια διαδικασία που υπήρξε ιδιαίτερα επωφελής για τους συναδέλφους μας σε μία κρίσιμη στιγμή για το σύλλογό μας. Οι πράξεις του βέβαια δε μας παραξενεύουν καθόλου, αφού ο ρόλος του είναι γνωστός τοις πάσι. Ο συνδικαλιστής που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αναμίχθηκε με τα κοινά του χώρου μας, είχε καταστροφικό ρόλο στο ναυάγιο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και στην υπόθεση διαφάνειας και εξυγίανσης του Συλλόγου Συνταξιούχων και είναι υπόλογος απέναντι στους συναδέλφους για τόσες και τόσες αστοχίες και λανθασμένες επιλογές, επιχειρεί να δημιουργήσει μία σύγχυση που θα τον ευνοήσει όταν έρθει η ώρα να λογοδοτήσει. Προσπαθεί να συγκρίνει ανόμοιες καταστάσεις και να “τσουβαλιάσει” πρόσωπα και πράγματα…

Η αλήθεια όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την ανερυθρίαστη προσπάθεια δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο!

Κύριε Κολλάτο, σας προκαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών για την οικονομική διαχείριση των προηγούμενων διοικήσεων του Συλλόγου Συνταξιούχων που έχετε αποκρύψει από τους συναδέλφους και να απαντήσετε χωρίς περιστροφές αν υπάρχει μέλος της διοίκησής σας που παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακουργηματικές πράξεις διαφθοράς σε βάρος του ταμείου υγείας που του έχει επιβληθεί εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και τι προτίθεστε να κάνετε γι’ αυτό και να αφήσετε τη δημιουργία εντυπώσεων σε υποθέσεις που δεν υπάρχει ούτε φωτιά, αλλά ούτε καν καπνός.

Αναφορικά δε με τις αιτιάσεις σας για τα οικονομικά του συνεταιρισμού, σας συνιστούμε λίγη υπομονή και σύντομα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το συνεταιρισμό θα ολοκληρωθεί. Εμείς δεν πρόκειται να το εξαφανίσουμε σαν άλλος… Χουντίνι. Θα το δημοσιοποιήσουμε στο σύνολό του τόσο στην εφημερίδα όσο και στην ιστοσελίδα μας για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Να είστε σίγουροι ότι εμείς που αποκαλύψαμε το σκάνδαλο του ταμείου υγείας, θα βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο ώστε να βγουν στην επιφάνεια και όσοι είχαν περιφερειακό ρόλο…

Κύριε Κολλάτο, όσο και αν προσπαθείτε να… ταιριάξετε μήλα με πορτοκάλια για να αποποιηθείτε των ευθυνών σας, σας τονίζουμε ότι…

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαστε όλοι το ίδιο!