Πασχαλινά διηγήματα του “άγιου των ελληνικών γραμμάτων”, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Το Πάσχα ή κοινώς «Πασχαλιά» και «Λαμπρή», είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας. Η «Ανάσταση του Χριστού» συμβολίζει τη θέωση, τη διάβαση από το θάνατο στη ζωή, συμβολίζει την ανάσταση της δικής μας ταπεινής υπόστασης, σημαίνει την ελπίδα για τη δική μας θέωση.

Για να ζήσουμε το Πάσχα είναι αναγκαίο να θυμόμαστε ότι η Ανάσταση του Κυρίου μας βοηθά να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο στην πορεία μας για ένα καλύτερο αύριο. Να προχωρήσουμε, όμως, όχι γιατί απλώς κάποτε, κάπου, κάποιος μας γέννησε, αλλά έχοντας συνείδηση αυτής της πορείας και προσπαθώντας να την βαδίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Η Ιονική Ενότητα εύχεται σε όλους τους συναδέλφους, τους συμπατριώτες και όλους τους συνανθρώπους μας ο συμβολισμός της Ανάστασης, το μήνυμα της ανανέωσης και της ελπίδας, να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας καινούργιας ζωής, με αγάπη για το πλησίον, ειλικρίνεια, εντιμότητα, αλήθεια και συγχώρεση.

Η Μεγάλη Εβδομάδα της θρησκευτικής κατάνυξης όμως, πέραν του εξέχοντος θρησκευτικού νοήματος, συμβάλλει στη διατήρηση της ελληνικής παράδοσης και στη μετάδοσή της στις νεότερες γενιές.

Ο σύλλογός μας, πιστός υπηρέτης των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων της πατρίδας μας που συνεχίζουν να γοητεύουν ηλικιωμένους και νέους, αφήνει τον “άγιο των ελληνικών γραμμάτων”, το μεγάλο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, να σας μεταδώσει με τρία πασχαλινά διηγήματά του το πνεύμα των ημερών:

Πασχαλινά Διηγήματα Παπαδιαμάντη