Καλώς ήρθατε στην ανανεωμένη μας ιστοσελίδα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας, μέσω της οποίας έχετε τη δυνατότητα να πληροφορείστε υπεύθυνα για όλες τις δραστηριότητές μας, για όλες τις εξελίξεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα, αλλά και να επικοινωνείτε άμεσα μαζί μας για οποιοδήποτε ζήτημα θεωρείτε ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Κατ’ αρχάς, θέλω να τονίσω ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα που ανήκω στην πιο ιστορική συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας. Όλοι όσοι προερχόμαστε από την Ιονική Τράπεζα, είτε εργαζόμενοι είτε συνταξιούχοι, είχαμε την τύχη να εργαστούμε, οι παλαιότεροι για πολλές δεκαετίες, οι νεότεροι για μικρό χρονικό διάστημα, στο αρχαιότερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.

Όπως γνωρίζετε βέβαια, σήμερα δυστυχώς η κατάσταση έχει αλλάξει, καθώς πλέον η Ιονική Τράπεζα δεν υφίσταται, αφού ορισμένοι, μη σεβόμενοι την τεράστια ιστορία της και τους κόπους των εργαζομένων της, φρόντισαν να την ξεπουλήσουν αδικαιολόγητα. Μπορεί η Τράπεζα να αποτελεί παρελθόν, όμως, κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να ανατρέψει την ιονική ιδέα και τους δεσμούς της μεγάλης ιονικής οικογένειας, αφού αυτοί έχουν σφυρηλατηθεί μέσα από δεκαετίες επίπονων και κοινών προσπαθειών κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης λειτουργίας της Τράπεζας. Δυστυχώς από το 1999, όταν και ξεπουλήθηκε η Ιονική Τράπεζα, κάποιοι δεν μπόρεσαν να συγχωρήσουν στους εργαζομένους της ότι λειτουργούσαν και αποτελούσαν μία μεγάλη επιτυχημένη οικογένεια και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τη διαλύσουν. Οι συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι πλέον ορατές σε όλους, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων της Ιονικής είτε απαξιώθηκε είτε αδρανοποιήθηκε, αφού η ανασφάλεια των μικρομεσαίων στελεχών της Πίστεως, καθώς και η ανοχή της διοίκησης, άφησαν χιλιάδες υπαλλήλους απροστάτευτους.

Πολλοί συνάδελφοί μας, συνηθισμένοι σε διαφορετικές εργασιακές συνθήκες και μην μπορώντας να προσαρμοστούν στη δυσμενή διαμορφωθείσα κατάσταση, οδηγήθηκαν, ουσιαστικά, στην παραίτηση, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας ένα πρωτόγνωρο εργασιακό τοπίο που συνθέτουν η υψηλή ανεργία και η ανασφάλεια.

Ο Σύλλογός μας τα 14 αυτά χρόνια από το ξεπούλημα της Τράπεζας έχει δώσει και κερδίσει πολλούς δύσκολους αγώνες για να περισώσει τόσο τα εργασιακά, όσο και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των εργαζομένων στις διεκδικήσεις τους εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε, έχοντας εναντίον μας όλους όσους ποτέ δεν μπόρεσαν να ενωθούν με το «αθάνατο» πνεύμα της Ιονικής. Όλοι εμείς που προερχόμαστε από την Ιονική Τράπεζα δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε τους δεσμούς ενότητας που είχαν δημιουργηθεί ανάμεσά μας και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε άσβεστο το όνειρο της ανασύστασης της Τράπεζας. Ένα όνειρο που ακουμπά ολόκληρη την ιονική οικογένεια.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Σαράντος Φιλιππόπουλος

Τελευταία Νέα

Athens
15C
12C
ΣΑ
13C
ΚΥ
9C
ΔΕ
Επισκεψιμότητα
006823
Σήμερα : 92
Μηνιαία : 2966
Ετήσια : 6823
Συνολική : 6823
plugins by Bali Web Design